♥♥ THANX COZ SUDI MENINGGALKAN JEJAK KAMO KAT SINI..♥♥

Followers

Saturday, December 31, 2011

Buubye 2011, hello 2012

2011

Last day utk tahun 2011..Alhamdulilah,masih bernyawa dan d'beri kesempatan untuk menikmatan kehidupan yang penuh dengan cabaran...Bila tahun 2011 berakhir,maknanya semua kenangan tak kira hepi atau sedih akan d'tutup...Banyak benda yang Cik Anis lalui sepanjang 2011..nak di tulis di sini,mmg tak akan muat..So,hanya sebilangan sahaja yang mampu ditulis..dan sebilangan ini adalah antara kenangan yang tak dapat d'lupakan...

Macam biasa, setiap tahun mesti akan ada azam baru utk tahun baru...dan bagi 2011, Cik Anis rasa ada azam Cik Anis dah tercapai...Antaranya... :-

Alhamdulilah... Cik Anis lebih rapat dengan  family berbanding tahun-tahun sebelumnya..
Alhamdulilah.. Cik Anis mampu untuk mendapat keputusan Dekan dalam Final Exam dan dapat maintain pointer..
Alhamdulillah... Cik Anis dah menjadi tunang org walaupon hanya plan last minit...
Alhamdulilah... Cik Anis dapat mengawal diri Cik Anis utk menjadi lebih setia bila Encik Tebuan berada di Korea...
Alhamdulilah... Hubungan Cik Anis dan Encik Tebuan masih kekal...
Alhamdulilah.. Cik Anis dapat kerja yang lebih baik dan mampu untuk mempunyai simpanan sendiri...

Bagi 2011 juga banyak kenangan yang tidak dapat d'lupakan juga utk kekasih-kekasih hati.. Tumpang gembira bila mna ada kekasih hati yang dah mendirikan rumah tangga, menjadi ummi kepada baby yang comel, bakal menjadi mommy kepada baby yg comel.. dah mempunyai bf dan life dia pun makin 'bz'.

Dan bagi tahun 2012,4 sure  Cik Anis dah letakkan azam dan wishlist yang baru...
Antaranya : -

InsyaAllah... akan terus kekal dengan keputusan yang cemerlanag
InsyaAllah.. akan mengisi masa lapang dengan family..
InsyaAllah..akan menamatkan zaman single secepat mungkin...

Hope semua yang bagi 2012 ni akan tercapai even banyak dugaan yang bakal d'tempuhi... :)


Mood : Tutup buku lama dan mula menconteng buku baru,,, ^_^







Tuesday, December 27, 2011

With Love..

Assalamualaikum...

alhamdulilah..hari ni genap sebulan cik Anis jadi tunang orang...Orang selalu tertanya-tanya,bila dh tunang ni life kita automatik b'ubah ker??dulu soalan tue gak la Cik Anis tertanya-tanya..tapi sekarang Cik anis dah lalui..Untuk jwapan soalan tue, Cik Anis akan jawab, YES!...mmg berubah..

Cik Anis rasa lebih hepi, lebih matang dan lebih berfikiran terbuka bila dh jadi tunang org..Dulu Cik Anis dan Encik Tebuan selalu gaduh-gaduh even benda kecik..tapi skrg masing-msing lebih open minded..lebih kpd berbincang sama-sama if ada masalah..

Doakan supaya jodoh Cik Anis dan Encik Tebuan berpanjangan..Cik Anis akan cuba jaga hubungan kitorg nie dgn baik.. :)



Mood : Selalu berangan-angan nak jadi tuan puteri.. kepada putera kesayangan.. ^_^


Monday, December 5, 2011

Jauhi Skandal!

Assalamualaikum..

Cik Anis rasa tajuk entry kali ni agak biasa2..tapi memberi banyak makna dan pengalaman dalam life Cik Anis.Cik Anis yakin,mojoriti pembaca blog ni pernah ada skandal kn..

Maksud skandal mengikut kefahaman Cik Anis adalah,ada hubungan dengan seseorang tetapi tidak melibatkan perasaan sayang pada awalnya. Hubungan antara skandal nie selalu akan terjalin bila dalam keadaan kesunyian.tapi makin lama akan timbul perasaan sayang.

Ada skandal sekiranya tengah SINGLE,memang tak salah sebab belum terikat dengan sesiapa lagi..tetapi bagi yang dah ADA PASANGAN,Cik Anis harap korang elak la dari ada skandal nie..

Cik Anis bukannya nak cakap tentang sesiapa.Diri Cik Anis sendiri pernah melakukan kesilapan nie.rasa seronok bila berskandal nie hanya sekejap sahaja. xkan bagi apa2 kebaikan utk diri (bg yg dh bercouple). Even dapat spent time dengan skandal lebih dari 24 jam sekali pun,belum tentu skandal kita kan jujur dengan kita.Kita belum yakin bahawa skandal kita adalah among da best..tetapi kekasih hati kita adalah yang paling terbaik untuk kita.

Siyes Cik Anis ckap,kita hanya akan buang masa,duet,dan segala2 nya if kita ada skandal.Cukup la dengan ada nya seorg yg sayang pada kita..Sibuk manapun dia,garang mna pun dia,dia tetap kekasih hati kita..even kita rasa sunyi, kawan2 rapat sentiasa ada dengan kita...

p/s : tidak ada kena mengena dengan sesiapa.. peace! :)



MOOD : Maaf andai diri ini telah melakukan kesilapan yang sama..








Saturday, November 12, 2011

Dup Dap Dup Dap

Wuuuhuuu..dah lama xupdate blog..
Ari ni agak free n ada mood nk update
xde byk bnda nk cite,juz nk upadate bnda kosong jer..

Cik Anis msih lg menghitung hari..dah xlama dah pun
Cik Anis harap semua nyer akan berjalan lancar tanpa ada sekatan..

sekarang cik anis dah rasa dugaan yg d'maksudkan oleh kwan2
harap dugaan nie xkan berpanjangan..

MOOD : 2 weeks lagi..tahun baru,azam baru :)







Thursday, October 6, 2011

Al-Fatihah


Semalam dapat beramah mesra..
Dapat tengok senyumannya..
Masih mampu melihat dia mengemas barang untuk ke hospital..
Dapat dengar luahan dia..
Dan dapat mencium tangannya utk kali t'akhir..
M'hantarnya dengan ekor mata...

Tapi hari ni,dia hanya pulang dengan tubuh yang kaku...
Dapat lihat mukanya yang tenang..
Muka yang kali t'akhir yang akan d'tatap..
Kucupan t'akhir juga dah diberi...
M'iringinya sehingga ke tanah perkuburan..

Al-Fatihah untuk arwah TOK WAN...
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan sentiasa bersama-sama org beriman...











Saturday, October 1, 2011

10 Things : 10 final words

 ****Cik Anis sgt sayangkan family yg sentiasa ada bersama dan masih merpertahankan Cik Anis sehingga hari ni..

****Rasa bersyukur sebab dikurniakan seorang mama yang sangat2 memahami..sejak2 xdok asrama n dok di umah,mama adalah teman karib xkira siang malam.dari cerita hepi sampai sedih,mama tetap ada untuk mendengar...

****Cik Anis bangga ada adik2 yang mula membesar dan dah mula tengok dunia luar..even kitorg gaduh besar mna skali pn,if nk mintak tolong,akan lupa gaduh2 2..i love my sister n my brothers...

****Perhitungan bersama Chenta hati kian terasa..Cik Anis sgt2 berharap,apa yang kami inginkan akan termakbul dan akan berjalan lancar...

****Ini untuk kekasih hati..even kenal kekasih hati di akhir semester tapi kekasih hati sekarang separuh dari life Cik Anis..tanpa kekasih hati.confirm Cik Anis down n sunyi..

****Dear Hajar Abas,ak sentiasa doakan yang terbaik utk ang si "serangga" akan muncul dlm life ang.. :)

****Cik Anis xmengimpikan sesuatu yang besar tetapi cukuplah sekadar restu dari semua orang..xnak pandang belakang n terlalu pk kn negetif

****Kawan kadang2 di salah erti..kadang2 termain perasaan..tapi apa yang pasti niat berkawan tidak terpesong..xkira pangkat adik @ sesiapa saja,kita tetap kawan

****Mahu mencari duit lebih utk menampung kehidup agar lebih baik.

****Akhirnya tamat sudah 10 THINGS ni..hope lpas ni xda org nk ajak Cik anis main lagi dengan benda2 ni *___*




    Friday, September 30, 2011

    10 Things : To Win My Heart







     

    1. Sila call saya utk jangka masa yang panjang dan berborak dengan saya tanpa ada pergaduhan..
    2. Orang tengok saya akan cakap saya sombong,cuba senyum kat saya dan saya akan balas balik..saya xsombong sebenarnya.. :)
    3. Kalau awak boleh terima kekurangan saya,itu sudah cukup untuk menambat hati saya.
    4. Awak nak kt saya kan,tolong ambik hati family saya dulu.
    5. Kalau dah berjanji,tolong tunaikan janji sebaik-baiknya
    6. Tak perlu tinggi kan suara sebab saya tidak pekak lagi
    7. Bersikap jujur if nak membantu saya tanpa mengharap saya membalas.
    8. Saya boleh dikatakan agak menepati masa..jangan biarkan saya menunggu sehingga berjam-jam
    9. Awak berkawan dengan saya kan..Jangan 'Tikam' saya dari belakang
    10. Boleh bimbing saya kearah kebaikan bukan ajak saya melakukan keburukan.





    MOOD : Semua orang bukannya sempurna tapi boleh menjadi sempurna dengan tatacara dan perangai yang sempurna ^___^


    10 Things : My Favourite Songs

     Taylor Swift - U belongs to me

    B.O.B f.t Halley Wiliam - Airplane

    Taylor Swift - Ours

    Dadali - Disaat aku mencintai mu

    Zivilia - Aishiteru

    Geisha - Cinta dan Benci

    Fynn Jamal - Biar Jiwa

    Auburn - Perfect Two

    Gio - Bila Cinta

    Shima - Teringin



    MOOD : Hati akan berbunga-bunga bila sang chenta mula menyanyi lagu kegemaran :)




    Thursday, September 29, 2011

    10 Things : 10 important people


    MAMA YG MENAWAN


    ABAH YG ENCEM


    ADIK-ADIK YG CANTIK DAN KACAK-KACAK


    ENCIK CHENTA HATI


    KEKASIH HATI


    SI CHUBBY CUTE YG KEKAL 12TAHUN


    NENEK *teman bershopping*


    KAKAK2 OFIS TERSAYANG * teman bergosip*


    LECTURE YG SETIA MENGAJAR * sbln skali jmpa*


    ORANG YANG RAJIN NK GODEK2 BLOG NI..




    Wednesday, September 28, 2011

    10 Things : I can’t live without

    I can’t live without
    My Family,especially without my mom

    I can’t live without
    My Kekasih tersayang

    I can’t live without
    Encik Chenta Hati

    I can’t live without
    My Sony henfon

    I can’t live without
    Encik Fuji Pink

    I can’t live without
    My CQ Lappy

    I can’t live without
    My very Lovely Streamyx

    I can’t live without
    My Chubby M

    I can’t live without
    My Red 'Bantal Bucuk'

    I can’t live without
    chit chat wit my mom..





    10 things : My Wishes

    I Wish : dapat mengembirakan kedua ibu bapa sampai akhir hayat

    I Wish : ber-huhahuha bersama kekasih tersayang untuk satu jangka masa yang pnjang

    I Wish : melalui fasa pertama dengan keadaan gembira

    I Wish : chenta hati lebih memahami dr sebelumnya

    I Wish : dapat pointer yang setinggi mungkin

    I Wish : ada sijil ijazah even dalam umur yang meningkat

    I Wish : sentiasa d'murahkan rezeki

    I Wish : tido sepanjang hari tanpa memikirkan kerja

    I Wish : ada life sendiri

    I Wish : dapat habis kan 10 things dengan kadar segera










    Monday, September 26, 2011

    10 things : I want to say to one person

    I LOVE U

    I MISS U

    I NEED U

    I CAN'T LIVE WITHOUT U

    I NEED UR SHOULDER

    I CARE BOUT U

    I ADMIRE U

    I FEEL GOOD WITH U

    I LOVE UR HUG

    I LOVE UR KISS


    MOOD : Apa-apa yang diperlukan ini bukan bermaksud dari sang chenta..tapi diperlukan dari family dan kekasih tersayang.. :)


    Friday, September 23, 2011

    10 Things : I Hate

    I HATE
    bahasa comel...ewweww


    I HATE
    menyusahkan org lain even kadang2 t'paksa menyusahkan..MAAF ye..


    I HATE
    menunggu seseorg utk satu jangka masa yang lama 


    I HATE
    jadi seorg yg hipokrit


    I HATE
    taugeh n sawi


    I HATE
    keteow - semua jenis masakan keteow.. bluurrrp..


    I HATE
    study time nk final exam...


    I HATE
    yg pura-pura baik untuk tahu life org lain


    I HATE
    orang yg xpandai nk simpan rahsia n suka canang kat 1 dunia..


    I HATE
    pk tentang apa yg dibenci untuk tulis kat entry ni..



    MOOD : XPERLU NK BERASA BENCI DENGAN ORG LAIN..SUDAH PASTI ADA JUGA ORANG YANG MEMBENCI KITA... :)
















    Thursday, September 22, 2011

    10 Things : I LOVE

    LOVE Family
    LOVE Chenta Hati
    I LOVE Kekasih tersayang
    LOVE Lappy CQ
    LOVE En Fuji Pink
    LOVE Bantal Bucuk
    LOVE ckap smpai pengsan
    LOVE gelak kuat
    LOVE kerja + study

    LOVE taip benda ni banyak!


    MOOD : LOVE DA WAY U ARE!






    Wednesday, September 21, 2011

    10 Things : About Me

    day one : 10 things about you

    day two : 10 things you love
    day three : 10 things you hate
    day four : 10 things you want to say to one person
    day five : 10 wishes
    day six : 10 items you can’t live without
    day seven : 10 important people
    day eight : 10 of your favourite songs
    day nine : 10 ways to win your heart
    day ten : 10 final words

    Stole from : http://sherahxoxo.blogspot.com
    * Copy Paste From Hajar




    1.       Anak sulung kepada Abu Hasan dan Anita..
    2.       Kakak kepada seorg adik perempuan chantek dan 2 org adik lelaki kacak
    3.       Melakukan 2  ‘aktiviti’ dalam kehidupan dengan serentak iaitu study dan bekerja..hepi dengan keadaan life yg padat...
    4.       Mempunyai chenta ati yg masih kekal bertakhta sehingga tahun ke 3...harap akan kekal untuk sepanjang hayat di dunia dan di akhirat..ammiinn..
    5.       Lebih suka ber-huhahuha di karaoke atau tengok wayang dengan kekasih-kekasih tersayang..
    6.       Even sudah bkerja dan ber-wang...tapi life untuk bersuka-suki sukar nak dapat berbanding time study dulu
    7.       Tetap xsuka makan sayur sawi dan mula xsuka taugeh lepas baca entry kat FB ttang ‘khasiat’ taugeh..
    8.       Bukan perempuam meterialistik...xmengharapkan barang berharga tapi mengharapkan keikhlasan dalam kehidupan..
    9.       Masih ada bantal bcuk merah kesayangan n akan bwk ke mna2 jer..
    10.   Tidak suka tulis benda ni yang banyak sgt kena pk...

    Sape2 nk wt,d'alu-alukan..juz utk suka2 penuhkan entry blog.. :)




                                                                                        



    Sunday, September 18, 2011

    A

    Dear A...


    MISS U SO MUCH!





    Monday, September 12, 2011

    DUGAAN 1

    " Saya tau,tak semua yang saya inginkan akan tercapai..tak semua yang saya harapkan akan berlaku..tapi saya hanya mampu berdoa supaya apa yang saya inginkan dan harapkan akan sentiasa tercapai walau mengambil masa yang agak panjang..bersyukur pada Mu Ya Allah sebab masih memberi ruang untuk terus tersenyum walau menghadapi dugaan kecil dari Mu.. "



    MOOD : TAHUN BARU YANG AKAN MENGUBAH SEGALANYA..TERIMA KASIH CHENTA..





    Monday, August 29, 2011

    SELAMAT HARI RAYA 2011

    Assalamualaikum..

    Alhamdulilah..selesai sudah puasa kita utk thn nie..dan alhamdulilah Cik anis dapat puasa penuh..xyah pk2 nk ganti puasa..hihihi

    So,di sini Cik Anis amek kesempatan nk ucapakan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua pembaca2 blog Cik Anis xkira sape2 pn..Mintak ampun dan maaf if spnjang Cik anis menulis blog ni,Cik Anis ade t'kutuk or t'kasar bahasa kepada sapa2 yg terasa..maaf byk2..if ade hutang yg sikit2 halalkn ye..tp kalo rasa hutang Cik Anis ni byk,tlg gtau,leh Cik Anis bayarkan..

    Tahun ni 1st time Cik Anis raya tanpa adik Cik Anis...serius rasa lain sikit..tp xpe..raya ke 3 insyallah,dia akan berada d'rumah..suasana raya agak lambat sikit la..huhuhu

    Selamat mengemukkan badan kembali... :)







    Saturday, August 27, 2011

    Ramadan 6 : Jem paling xsyok!

    Assalamualaikum..

    Salam ramadan utk semua blogger2..hari ni kita dah puasa 27 hari..lg 2 hari saja lagi ramadan akan tinggalkan kita..hope tahun ni kita dah perbanyak amalan kita..

    Bila dah nk menjelang raya,benda paling..paling...paling..paling.. xbest adalah jalan kt ALOQ STAQ JEM giler2..sana piiinnn..sini pooonnn..piiinpoonnnpinnpoooonn...sampai nk 'cium bontot keta..lagi teruk adalah hari nie..org2 jauh dah mula balik ke kampung halaman..

    Dan benda paling heaven time2 cmni adalah lebih baik tido kat rumah daripada kuar sesakkn jalan jugak..apa pn xboleh..yg boleh hanya kurangkan pahala puasa dengan maki org sesuka hati..so,xnak kurangkan pahala,better dok rumah...

    Selamat bershopping d'saat2 akhir ye... :)

    daaaaa...


    MOOD : TERIMA KASIH CHENTA ATAS TULISAN KERAMAT MU.. :)










    Friday, August 26, 2011

    Ramadan 5 : Soalan Hari Raya

    Assalamualaikum...
    hari ke 26 ramadan..juz tggal beberapa hari jer lagi kita nak sambut ari raya...Alhamdulilah,setakat sekarang,Cik Anis masih lagi mampu untuk puasa penuh..aminnn..

    ok,bila sebut pasal HARI RAYA, Cik Anis terus SENTAP...dan paling Cik Anis xsuka bila time raya org WAJIB tanya :

    " Anis,raya ni balik kampung kat mana? "
    " Dah packing barang ke nak balik kampung? "

    dan Cik Anis pun dengan bangga plus muka yg girang m'jawab :

    " ANIS TAK ADA KAMPUNG LA! " (jerit smbil guling2 kat lantai)

    tau x sbb apa..??? sbbnya nenek Cik Anis dok Taman..yg jarak hanya 15minit je.. 

    Dan lpas 2 akan dgr balik ayat balas dari org b'tanya :

    " Ish, xkool la Anis..xdpat nk rasa suasana ari raya "

    Pelisshh la..dh 24tahun Cik Anis b'raya jarak dekat ni..tp still rs meriah..dan bg Cik Anis dh cukup KOOL..xyah nk pening2 pk bab trafik jem nak balik kampung..

    ok..nati akan d'update lagi tentang raya...

    Salam Ramadan utk semua.. :)





    MOOD : PERLU KE CHENTA HATI TERUS MENGHITUNG DETIK JAM BERGERAK..





    Friday, August 19, 2011

    Ramadan 4 : Lelaki kacak di mata perempuan.. :)

    Assalamualaikum..

    Hari nie dh 19ramadan..dh 19 hari kita b'puasa..dh byk ke amalan yg kita wt..msih lum t'lambat utk kita wt amal ibadah.. :)

    Cik Anis lum tinggal puasa lg utk ms ini..amiinn..mudah-mudahan kan trus kekal smpai hbis ramadan..bila nk cite bab tinggal puasa ni kn,trus Cik Anis t'ingt time muda2 dlu ( eh,dh tua ke skrg..hahah)..bg prmpuan yg dh baligh,tggl puasa adalah NORMAL...tp kalo laki yg dh baligh tggl puasa tanpa sbb yg kukuh adalah ABNORMAL..pelisshh la lelaki2 kacak diluar sana..korg tau x,korg xnmpk macho pn kalo xpuasa..tp if korg puasa dgn penuh,korg kn nmpak gagah p'kasa..tp Cik Anis tgk skrg,t'msuk kwn laki Cik Anis sndiri,still leh jdi kn bnda 2 sbgai bahan gurauan..dah la xpuasa,ps2 siap nk amek order lg kt Cik Anis..Come on la..dh bsar pnjg kot..kalo dh kawin,ank dh leh dpt 3..tp prngai still xubah2..tlg b'ubah yer wahai laki2 yg kacak supaya nmpk lagi gagah perkasa..

    b4 Cik Anis end up utk ari ni,Cik Anis harap smua p'baca2 blog Cik Anis dpt m'jalani ibadah puasa sepenuhnya..JANGAN PONTENG2 PUASA yer...



    BIG HUG AND SALAM RAMADAN..







    Thursday, August 11, 2011

    Ramadan 3 : Hadiah d'bulan Ramadan



    Assalamualaikum..
    Apa kabaq smua kwn2 blogger n stalker t’syg?hrap smua dlm kdaan shat slalu..
    Hari ni besday my lovely MAMA..so,Cik Anis amek ksmpatan kat sin ink wish HEPI BESDAY MAMA..even mama xbaca tp Cik Anis ttp nk wish jgak..semoga mama dapat melalui life yg hepi bersama2 famly kita smua..dan semoga d’kurniakan kesihatan yg baik...


    Last but not least,dlm spnjang bln Ramadan ni,Cik Anis dh dgr hampir 8 org kwn Cik Anis tgh lalui 1 lg fasa iaitu menghitung hari utk m’jadi ibu..tahniah utk korg..ade yg dh nk smpai due,ade yg bru dpt berita gembira 2 n ade yg dh slamat m’jadi ibu..best kn bila dh smpai ke fasa 2...kepada kwn t’syg Cik Anis,dlm bulan mulia ni Cik Anis sntiasa doa kn dia utk lalui fasa 2 jgak.. amiiiinnn..big hug 4 u...

    Untuk diri Cik Anis, fasa 1 pun lum lpas lg..xleh la nk pk fasa 2 la..hahaha.. (ouccchhh..pelllissshh.. )

    Ok..take care n salam Ramadan dari, CIK ANIS.. ^____^





    MOOD : AK SAYANG KAU LA!








    Wednesday, August 10, 2011

    Ramadan 2 : Lapaq...lapaq..lapaq

    Assalamualaikum n salam ramadan..

    halooo..cmna pose korg ari ni..still on or dh off..hrap2 still pnuh ye..Alhamdulilah..ari ni dh msuk ari ke 10 b'puasa..kita msih lagi mmpu menikmati nikmat d bln yg mulia nie..

    tp korg prnah x rs spt 1 ari korg rs cm lapar giler..tgk air sejuk pn dh rs cm sdap..haaa..4 sure prnah rs kn..kalo tnya Cik Anis,jwpan jujur msti la prnah..lalu dkat water cooler kt ofis pn dh rs cam,wahhh..sdap nyer air sjuk 2.. (eeeuuww..peelliissh..)

    Ps2 nk jd lapar plak bila dok kt ofis msg2 wt p'hmpunan d'pg2 hari..n topik yg WAJIB d'bincangkan

    "Semalam sahur msak ape"
    "eh,cik senah b'buka smlm mkn x ayam golek 2"
    "ptg ni nk g bzar la kt taman toing2..c2 kuih donut dia sedap"

    wuhuuuu..smua dok cite bab mkn..ps2 tkar2 menu..bkak internet,tgk resepi ayam golek..kek buah..puding caremal..b'serta dgn gmbar2..(mula la telan air liur..gluppp..)..kalo chat dgn kwn2 pn,topik yg Cik Anis suka tnya "Weh,ang nk mkn apa ptg ni"...bleerrgghh..rs cm topik utama adalah mkn..dan ia leh m'buatkan sesiapa sje telan air liur tanda LAPAR...

    sabar...sabar...sabar..xlama dh pn nk puasa ni..2 tanda nya nk uji keimanan kita..hope utk thn ni akan b'puasa penuh..

    ok..selamat berpuasa..BIG HUG...



    MOOD : INGIN KEMBALI SENYUM SEDIA KALA..BIARKAN SENYUMAN INI KEKAL..








    Sunday, August 7, 2011

    KATA 275

    kadang-kadang manusia xpernah nk b'syukur dgn apa mereka miliki..walau utk seketika,mereka tetap alpa..mencari sesuatu yg sntiasa menhiburkan hati mereka..masih nampak yg jauh dan sukar dicapai..yg sejengkal ini hanya dipandang ekor mata...

    Diam memikir...

    tiap pemberian xakan kekal lama kerana ia belum tentu kn jadi milik kita selama nya...bermain dengan emosi tanpa mengira waktu..sentap menyentap menjadi sebati dalam kehidupan..padahal benda itu belum pasti untuk mendampingi...

    keluhan kecil terkeluar..

    itu lah manusia..makin didekati makin cair..makin ditimbangi makin naik berat..tanpa megira yang mna asli dan yang mna ingin dijadikan permainan..masih mahu bermain dengan silang kata dunia..

    diam..dan terus berdiam....




    MOOD : ANDAI KATA DIA TAKDIR DAN JODOH KU,KAU DEKATKAN LAH KAMI...







    Friday, August 5, 2011

    Bisikan Hati

    Tiap Manusia d'kurniakan 1 Hati..
    tp utk siapa hati itu,kita belum pasti..

    utk para lelaki,sering mengucapkan kpd perempuan dia cintai,kamu lah tulang rusuk ku..
    tp smpai bila perempuan itu akan jd tulang rusuknya?
    Hanya lelaki mempunyai jwpan..

    Hati dan perasaan bukan utk di sebarkan utk semua insan..
    Tapi perlu d'sebarkan dlm diri org yg ikhlas menerima kita..




    MOOD : Degupan jantung sang chenta masih bercelaru..apa dibuat masih tak kena..mengadap 
    jendela smbil menghitung waktu!





    Ramadan 1 : Imbau Kenangan

    Assalamualaikum...

    Alhamdulilah..ari ni dh masuk ari ke 5 puasa n insyallah mlm ni mlm ke 6 kita semua smbhyg terawih..bg diri cik anis, alhamdulilah masih lagi b'tahan tanpa 'Miss' lg...huhuhu
    Cik Anis rs puasa thn ni byk bg ktengan utk diri Cik Anis..xkira dari segi ibadah,puasa atau kehidupan..tp masih byk lg yg Cik Anis perlu lalui..lum tentu akan kekal smpai pnghujung..Hope akan kekal la spnjang b'puasa..amiiinn.. :)

    Oh ya,bila puasa2 ni dh set dlm mind..automatik kn remind balik time puasa masa kt Arau..xspcialy time part 1..1st time jauh dgn fmly (jauh la sgt kn arau n alor star.. -_-  ..) n 1st dok asrama..ada ari smpai family dtg bwk bkul mknan b'buka skali.. (da best memory)..tgh2 mlm g amek makanan utk sahur kt dining..(even lauk xsdap tp kna mkn gak utk sahur)...bkak puasa plak 4 sure rmai2 dgn akak2 senior..

    2 baru part 1...yg pling meriah ms dgn bdk2 Teja..siap bwk periuk nsi lg..even Cik Anis xjoin dorg utk bgn awl2 pg,wt time table sape nyer turn nk kne msak,senarai menu ape nk msk..tp bila tgk dorg cm 2,rs cm best jer dpt sahur rmai2 dgn kwn..

    Ouchhh.. i miss Arau..rndu suasana puasa kt sana..rindu nk kna makan bajet2 coz duit poket xcukup..ps2 rindu kalo time 'ABC' (Allah Bagi Cuti..utk prmpuan sja ye..),ada plak kwn yg 'ABC',dpt mkn tgh ari sama2..rindu nk g Bazar..rindu jln kaki kuar g mkn rmai2..rindu nk g solat terwih sama2..semua ttg memories lps,wt Cik Anis rindu sgt coz bnda 2 xkn b'ulang lg dh..

    Alamak,dh jd karangan 350 ptahp'ktaan..nati akan d'update lagi..

    with love n salam ramadan...

    Monday, August 1, 2011

    SALAM RAMADHAN

    Assalamualaikum...

    D’sini Cik Anis nk ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN kepada semua kwn2 sekolah,university,tempat keja,blogger2 n stalker2 yang b’agama islam..

    D’harap puasa thn ni akan lebih b’makna..dan paling harap dapat PUASA PENUH dan TERAWIH PENUH...




    MOOD : TANDA D’KALENDER MASIH JAUH..MENANTI SESUATU YANG MASIH T’AWANG2..





    Sunday, July 17, 2011

    Sebaik-baik manusia

    Assalamualaikum..
    Korg pernah dgr kn ayt ni..
    ‘Seorg perempuan / lelaki yang baik,pasti akan dapat pasangan yang b’tentangan’
    Tp ada org ckp ayat cmni gak :
    ‘Seorg perempuan / lelaki yg baik,pasti akan dapat pasangan yang lebih baik’

    Bg Cik Anis,semua pasangan yg still kekal bukan d’sebabkan benda2 2 tp semua d’sebabkan takdir dan jodoh Allah...

    Xsmua org mampu jadi baik tp mampu utk mengekalkan kebaikan dlm diri..
    Xsmua org kn dpt kebaikan tp mampu utk mengubah..
    Tp ada org mampu membuat kebaikan tp d’pandang negetif..


    Pandangan org lain t’hadap diri kita xsemuanya sama..masih ada lagi org pandang buruk n menyindir kita..
    Even baik or buruk kita hanya Allah yg tau..If kita mmg niat utk jd yg lebih baik,insyallah ia kn kekal dlm diri kita.Pasangan kita pn akan menerima kita seadanya.2 adalah pasangan dan jodoh yg t’baik utk kita...



    MOOD : Andai diberi sehelai kertas kosong,pantas tangan melakar lukisan pelangi yang berwarna warni sama seperti kehidupan yang penuh dgn warna warni walau seketika..







    Sunday, July 10, 2011

    ENTRY YG XDA KAITAN DGN AWAK!

    Assalamualaikum...

    Hey awk..ye..awk..Wahai PUAN HAJAR ABAS..tau dak ak rindu ang si cantik..
    Thanx coz slalu rindu kt ak dgn letak gambar2 ak di laman sosial ang!hahahaha
    Ak t’haru..lalu ak pn mula m’godek gmbar2 lama b’sama kamo si cantik...




    *ak paling suka pic ni dlm byk2 pic muka hodoh kita!



    * Rindu nk p kat tangki atas bangunan semata2 nk amek gmbar awan cntik..tengah panas pn xpa..







    * Even ak selalu kutuk, marah , ckp lpas, xmau kwn, xmau ckp dgn ang tp ak ttp SAYANG ANG..sbb ang sudi nk teman ak sampai ak grade..MUUUAAHHH.....BIG HUG... ^_^




    MOOD : TOUCHING MALAM2 SAMBIL TGK BINTANG KAT LANGIT..HARAP DIA TETAP MEMANDANG PADA BINTANG YG SAMA







    Thursday, July 7, 2011

    MULA BERPERANG ^_^

    Assalamualaikum..

    Setelah sblan cuti dr stdy,esk dh msuk sem baru...rs mlas pn ada..dh lama sgt xstdy..sem ni agak xbest ckit coz Cik Anis da kelas mlm..msti mengantuk + bosan...tp target sem n ink dpt yg lbh baik dari sem lpas...agak2 la kn,ni la wish yg student2 kn wt bila mula sem baru..hihihi

    “Say HELLO to my LOVELY BOOKS AND ASSIGNMENTS...and PELIIISSSSHHH BE NICE TO ME...”




    MOOD : dgr2 kwn dah gne fon baru..Cik Anis pun m’buak2 nk cri fon baru gak ni..  -_-







    Tuesday, July 5, 2011

    KAWIN 2

    Assalamualaikum..

    Ari ni kt ofis,dok cite bab KAWIN..
    Tau x yg Cik Anis FOBIA dgr p’taan KAWIN…mmg la org tua2 ckp,umur cm Cik Anis dh leh msuk kategori WAJIB KENA FIKIR pasal KAWIN..tp Cik Anis xsuka..

    Nak tau nape..lagi d’pk,lg rasa byk bnda yg  blum ckup dlm hdup as single..Meh nk kongsi ckit kat adik2 yg nk kawin..Korg msti t’pk kn if korg nk kawin 4 sure korg rs nk jauh dari family..nk dpt husband org jauh2..leh hdup b’2 jer dgn husband..

    But, if  tiba masa betul2 nk kawin n d’takdirkan jodoh korg dpt husband org jauh, korg akn mintak DORAEMON sedia kn 1 selimut masa dengan memutarkan balik ke zman muda2..( yg ni mmg xmgkin la kn..hehehe)

    YES!ini adalah fakta..lagi nk dkat hari KAWIN..lagi la korg rs nk ngis xnk KAWIN..nk dok dgn family..nk enjoy..bru la t’pk yg diri lum ready..dh mula bygkn nk bina life sndiri tanpa family n kwn2 sekeliling..seyes..apa yg d’ckp mmg Cik Anis lalui skrg..

    4 sure rmai yg xt’pk cmni kn..xsalah if dapat org jauh,dh itu jodoh.. Cik Anis sendiri xmenolak jodoh Cik Anis if d’takdirkan jodoh dgn MR TEBUAN panjang.. (ammmiinn)
    But,kdg2 kita kn t’pk bnda2 2 smua bila smpai waktu..bukan nk ckp menyesal,juz akn timbul 1 prasaan sedih + sayu ..

    Sbb 2 Cik Anis Fobia dgr p’taan KAWIN..

    Sekian utk Gosipss ari ni.. BIG HUG.. ^_^


    Monday, July 4, 2011

    BAHASA COMEL

    Assalamualaikum..

    Cik anis rasa dh lama Cik anis xmenulis blog secara formal..selalu asyik note yg pndek tp pnuh b’makna..tp hari ni Cik anis nk kongsi sedikit ttg penggunaan BAHASA EWWWW @ org lbh suka pnggl BAHASA KONONNYA COMEL..

    “Kowrg rasew2 comel kew bilew kowrg dapat gunew bhasa ni..eww..mesti lew comel..bb tuew kowrg gunew..lagiw cute n Nampak style..”

    “Cowie la kalaw sayew tulis ni adew yg terase..bb sayew xsukew org tulis cmni.. “

    Aish..cik anis nk taip perkataan yg atas 2 pn xtau pk pnjg gak..cmne la bdk2 zman skrg leh gna W untuk mnyedapkan words dorg..cuba korg baca blik dengan sebut ptaan 2 kuat2..kn b’belit2 lidah nk mnyebutnya..

    Skrg Cik anis tgk,adik2 spupu Cik Anis byk m’ggunakan BAHASA KONONNYA COMEL 2..smpai Cik Anis TERPAKSA baca 2, 3 kali untuk memahami ayt dorg..bkn stakat BAHASA KONONNYA COMEL tp kbyakan singkatan hruf dorg lg singkat dari cik anis...cpt tul la dorg ni blajar tulis cm2 sdangkan Cik Anis sndiri agak kaku n t'pk2 utk mgarang ayt mggunakan ayt 2..

    Nampak sgt Cik Anis ni dah makin meningkat usia n dh jauh ktinggalan dgn bhasa2 ni..(ouch..pelishhh..xnk guna p’taan TUA..hahaha)

    So,kpd mana2 stalker @ blogger yg guna BAHASA KONONYA COMEL ni, Cik anis minta maaf ye..bukan nk kutuk tp juz nk ingatkn..mmg kita rs bnda 2 unik,tp kadang2 org yg baca sukar faham..lagi2 org yg dh TUA cm CIK ANIS...

    PEACE YAWWW... (^_*)


    Thursday, June 30, 2011

    MISSION FAILED

    Assalamualaikum...

    HANDMADE CHOCOLATE  - DONE
    APAM POLKADOT -  DONE




      DONUT - FAILED!


    Kesimpulannya,nak mkn donut p beli kt kdai..

    Sekian..