♥♥ THANX COZ SUDI MENINGGALKAN JEJAK KAMO KAT SINI..♥♥

Followers

Saturday, January 29, 2011

Memaafkan Adalah Lebih Baik

Pernah x rs xpuas ati kt sape2..even parent,adik bradik,kwn2 or sape2 jer...

Bnda paling baik utk mengurangkan rs xpuas ati 2 adalah dgn memaafkan kslahan mereka..

Dengan memaafkn mereka bukan sja kte akn rs tenang tetapi kita akn m’perolehi gnjaran dri Allah..

Seprti yg sy ade bca di fb...ade seorg hamba allah ber’cita ttang memaafkan org len

Antra ayt yg wt sy t’tarik adalah...

“Andaikata kita membenci seseorang bererti kita telah mewakafkan hidup kita dan fikiran kita untuk terus memikirkan orang tersebut. Kebahagiaan kita akan terhalang bahkan hati jadi tidak tenteram, makan tak kenyang dan tidur tak lena kerana geram memikirkan kesalahan yang telah orang itu lakukan ke atas kita sedangkan orang itu mungkin sudah tertidur nyenyak....”

Apa yg dia smpaikan adalah benar..

Jika kita sukar memaafkn org len,kita psti tidak akan senang duduk n akan memudaratkan diri kite sndiri..

Kita akn t’pk2 ttg kslahan yg dia lakukan...pdhal diri nye juz ignore sja p’buatan nya..

Utk menhilangkan rs duka atau kecewa ttg org itu,kite perlu memaafkan dia..

Ini bukan sja dpt tenangkn diri kita bahkan kita dpt lalui ari2 kite dengan senyuman...

p/s : kwn2 kalo sy ade wt salah,tlg maafkan ye..

Friday, January 28, 2011

wanted

i miss u sooo much...

Wednesday, January 19, 2011

TEMAN-TEMAN COOL

Assalamualaikum...

Dan salam 1 malaysia utk smua...

Uhuuu...bru da smngat nk updated blog ni...

Byk kli dh bkak2 nk taip tp mlas plak nk publish..

Ari ni mood rjin ckit,so taip la pnjang2..

*suke ati la pnjang pndek..ttp BLOG SAYA...

B4 dat,ni dah 3 week Mr Tebuan d Korea..

Tbe2 rs jap jer ms 2 jalan..

N bg sy,life sy sndiri dh selesa..

Life yg penuh dgn gelak tawa b’sama2 kwn2..

Wuhuuu..best2..

Rs hepi jer bile dgn teman2 yg sporting + super duper cool..

Bru lpas pulang dr trip dgn teman2 ni...

Sekian lama xb’hibur n isi ms dgn aktiviti yg sgt2 happening...

3 ari 2 malam yg dpt beri kenangan yg penuh b’makna..

Thanx 2 aLL my TEMAN2..

Love u..muaaahhhx..

p/s : miss u damn much bie...

Friday, January 7, 2011

*********

dear my sweet blog...

jap jer ms b'lalu..

dh msuk 2 ari b'jauhan dgn mr tebuan..

sy dah mula rindu dia..

tp dlm ms yg sma,sy rs syukur..

coz bila b'jauhan dgn dia,sy dapt rapat dgn family dia..

2 dh dpt wt sy t'senyum dan skit2 sy cbe nk krangkna rs sedih..

ape yg sy hrapkan mr tebuan kn sntiasa shat slalu d'sna...
p/s: miss u bie..

Thursday, January 6, 2011

LAGI JAUH JARAK CINTA

Assalamualikum...

hye smua pmbaca2 blog... *cm rmai jer bca blog ni kn..huhuhu..

hope smua dlm kdaan chat slalu...

kalo ikutkn ati sy ni,mmg byk bnda nk d'bebelkan..

tp sy cite ape yg ptut jela k...

2day 1st day without my en tebuan.. *d'msia..

ari yg d'tggu2 akhirnye tbe..

en tebuan dah ade kt korea... *best kn..

agk cdih coz dh xde org nk sms, borak2 n gduh2...

tp bila pk kn tknologi skrg,dh xcdih dh..

still leh cntct gne skype or fb or ym...

ape2 pn,hope en tebuan kn sntiasa shat kt sna...

even g sna atas tgasan tp hope dia leh enjoy dgn life baru yg kn beri kenangan paling indah utk diri dia...

i will miss u bie... =)

Monday, January 3, 2011

30 JAM

lbih kurang 30jam lg nk tggal..

tp di uji 2 ari awl..

xdpt nk rs keinginan spnuhnya...

kaku...

buntu...

*titis gak akhirnya...

Sunday, January 2, 2011

GLUPPP

juz ade bpe ari jer lg...

ms utk b'gelak tawa..

ms utk m'dgr suara puas2..

ms utk gaduh2 mnja..

ms utk dgr bebel..

ms utk b'sms..

ms utk...............

Glupppp...nk smpai dh ms 2..