♥♥ THANX COZ SUDI MENINGGALKAN JEJAK KAMO KAT SINI..♥♥

Followers

Friday, February 8, 2013

HOMESICK


Assalamualaikum..Salam hari jumaat..

Hari ni rehat lama..so boring2 ni leh la nk update blog ni..konon rasa macam rajin je nk update blog..tp bila taip2 mesti terbantut..

Juz nk sharing pasal pengalaman dok berjauhan dengan family..hampir 5bulan dok jauh dengan family tapi dekat dengan Incik Husband..masih banyak lagi yang Cik Anis akan lalui..dengan kerjaya sekarang yang jauh berbeza dengan dulu..Iye,keje sekarang 'gomen' tp xsama macam keje swasta..

Mula2 datang cni Cik Anis rasa macam dok sebuah 'planet'..xpun macam bandar 'superman'..bangunan tinggi bagai..tapi shopping mall 1..pheww..memang Cik Anis terus teringat kat KEDAH!kalo nk cerita bab nangis,memang sampai sekarang Cik Anis still homesick..menangis memmang WAJIB la sekarang..Orang cakap belah dok belah2 kota raya ni best..boleh shopping..banyak tempat hiburan..tp bagi Cik Anis tidak sama sekali..dan yang lebih penting duit gaji yang dapat sebulan boleh guna untuk 2 bulan!!nampak sangat dulu lagi banyak enjoy dari sekang...

And da best part,Cik Anis beruntung dapat Incik Husband yang memahami..hampir setiap bulan atau tiap minggu Cik Anis akan balik KEDAH..hahaha..memang melampau kan..tapi nak wt macam mana.kalo asyik nagis je lebih baik balik kampung..dah macam dok asrama la plak..

ok..ada masa nati akan diupdate lagi..

Salam sayang,


Thursday, December 13, 2012

Entry Ke 300..


Assalamualaikum..

Setelah sekian lama jari nie tidak menekan papan kekunci untuk mencoret kata-kata di blog,hari ni terbuka untuk menconteng sesuatu di sini.

Alhamdulilah..Cik Anis masih lagi bernafas..masih  lagi bergelar isteri..masih lagi mempunyai dua ibu bapa..dan masih lagi mempunyai kekasih-kekasih hati..

Bila org bertanya tentang life sekarang,jawapan Cik Anis life sekarang sudah sempurna..dikelilingi insan-insan tersayang..Mungkin ada sedikit perubahan dalam alam pekerjaan tapi itu tidak mematahkan semangat Cik Anis nak teruskan life.

Ada beberapa pekara yang sedikit berubah sekarang :
1- Berat badan dari 45kg kepada 47kg..itu adalah normal
2-Dulu masuk kerja pukul 8.30,sekarang pukul 7.30pagi dah ada dekat ofis
3-Dulu pagi tak sibuk-sibuk buat breakfast,sekarang kena sediakan untuk suami

Berubah macam mana sekalipun, Life mesti diteruskan..Tiap fasa kehidupan mesti akan banyak perubahan yang berlaku. ^__^

p/s : insyaallah akan selalu update blog lepas ni..



Saturday, August 18, 2012


Assalamualaikum..

FUUHH!!!tarik nafas dalam2 dulu sebelum cik anis nk mula menaip ni..al-maklum la lama dh xmenaip blog ni..dah mcm xwujud plak..maaf ye blog tayang-tayang anje-anje..

Setelah sekian lama,ari ni tergerak hati untuk cik anis menulis blog balik..bukan sebab bosan tapi rasa terlalu banyak cerita yang nk dikongsi..

Untuk permulaan,cik anis nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..Ampun dan maaf sekiranya cik anis ada menguris hati mana-mana pihak dalam sedar atau tidak..Untuk raya tahun ni cik anis agak sibuk..sibuk dalam mengurus segala hal..dari yang remeh2..sampai la yang besar gedabak..ohhoii..penat..fuuhh..tp xleh mengeluh coz ramai lagi yang membantu..

Dalam bulan puasa ni jugak rezeki makin bertambah-tambah..dan alhamdulilah cik anis dh berjaya dapat kerje kt KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). tempat nk posting jer belum tau kat mana..

Ok..Nati kalo rajin cik anis akan update next story..Insyaallah..

^________^


Saturday, April 7, 2012

KEKASIH HATI


Mereka AIR MATA saya
Mereka SENYUMAN saya
Mereka tempat MAKI HAMUN saya
Mereka SUARA saya
Mereka CINTA saya
Dan Mereka KEKASIH HATI saya...


I love both of u (xt'masuk pengantin :P )

Saturday, December 31, 2011

Buubye 2011, hello 2012

2011

Last day utk tahun 2011..Alhamdulilah,masih bernyawa dan d'beri kesempatan untuk menikmatan kehidupan yang penuh dengan cabaran...Bila tahun 2011 berakhir,maknanya semua kenangan tak kira hepi atau sedih akan d'tutup...Banyak benda yang Cik Anis lalui sepanjang 2011..nak di tulis di sini,mmg tak akan muat..So,hanya sebilangan sahaja yang mampu ditulis..dan sebilangan ini adalah antara kenangan yang tak dapat d'lupakan...

Macam biasa, setiap tahun mesti akan ada azam baru utk tahun baru...dan bagi 2011, Cik Anis rasa ada azam Cik Anis dah tercapai...Antaranya... :-

Alhamdulilah... Cik Anis lebih rapat dengan  family berbanding tahun-tahun sebelumnya..
Alhamdulilah.. Cik Anis mampu untuk mendapat keputusan Dekan dalam Final Exam dan dapat maintain pointer..
Alhamdulillah... Cik Anis dah menjadi tunang org walaupon hanya plan last minit...
Alhamdulilah... Cik Anis dapat mengawal diri Cik Anis utk menjadi lebih setia bila Encik Tebuan berada di Korea...
Alhamdulilah... Hubungan Cik Anis dan Encik Tebuan masih kekal...
Alhamdulilah.. Cik Anis dapat kerja yang lebih baik dan mampu untuk mempunyai simpanan sendiri...

Bagi 2011 juga banyak kenangan yang tidak dapat d'lupakan juga utk kekasih-kekasih hati.. Tumpang gembira bila mna ada kekasih hati yang dah mendirikan rumah tangga, menjadi ummi kepada baby yang comel, bakal menjadi mommy kepada baby yg comel.. dah mempunyai bf dan life dia pun makin 'bz'.

Dan bagi tahun 2012,4 sure  Cik Anis dah letakkan azam dan wishlist yang baru...
Antaranya : -

InsyaAllah... akan terus kekal dengan keputusan yang cemerlanag
InsyaAllah.. akan mengisi masa lapang dengan family..
InsyaAllah..akan menamatkan zaman single secepat mungkin...

Hope semua yang bagi 2012 ni akan tercapai even banyak dugaan yang bakal d'tempuhi... :)


Mood : Tutup buku lama dan mula menconteng buku baru,,, ^_^