♥♥ THANX COZ SUDI MENINGGALKAN JEJAK KAMO KAT SINI..♥♥

Followers

Thursday, June 30, 2011

MISSION FAILED

Assalamualaikum...

HANDMADE CHOCOLATE  - DONE
APAM POLKADOT -  DONE




  DONUT - FAILED!


Kesimpulannya,nak mkn donut p beli kt kdai..

Sekian..





Wednesday, June 29, 2011

I MISS U EN TEBUAN

Assalamualaikum...

Mood : Rindu sama En Tebuan..

Alhamdulilah dh 3thn 2minggu dia masih di cc Cik anis..
Skrg Cik Anis mmpu t’senyum...
Dan akan terus t’senyum...


Terima Kasih coz m'beri 1 'cerita' kehidupan yg sgt menarik utk diri Cik Anis...






Monday, June 27, 2011

Lama Lagi..

Assalamualaikum…

2 months ago b4 got a job…


‘ HELLO BB AND IPHONE ‘

But now....

‘ BUBBYE BB AND IPHONE ‘




MOOD :  Wweeeeeeeee…. ^____^





Saturday, June 25, 2011

hello stalker

Hey kamo..
Baca blog Cik anis..
Jd stalker yg baik..
Xperlu la nk m’jaja cite Cik Anis rata2..
Baca..Faham..Diam..
Bukan Baca..M’tafsir..M’jaja..
Xsuka jgn baca terus...

Mood : Malu + Geram








Monday, June 20, 2011

CIK BIYAN 1




I MISS THIS GURL A LOT!
SHE IS MY SUPER DUPER BESREN IN MY LIFE...


Mood : Cik Biyan..balik la umah cpt..bosan jd anak 'tunggal' prmpuam dlm umah ni!






Sunday, June 19, 2011

MAK..SAYA NAK KAWIN!

Assalamualaikum...
Baik ati la plak ari ni rjin giler nk update blog..
Meh nk story ckit..
Cite nyer gini..

Ms bkak ‘selongkar’ FB,t’baca byk status ‘SAYA NAK KAWIN..’
Dan Status 2 dari bdk2 umur 16thn!
Bdk2 zaman skrg t’lalu b’fikiran jauh..
Even msih muda tp dh cbok2 pk nk kawin..t’msuk la adik Cik Anis yg bru lpas SPM..
Pdhal ms dpan dorg msih pnjaaaannngggg lg..
Tp dh t’pk2 nk kawin..(oucchh..pelishh!!)

Halooo adik2..tau x,kawin 2 bkn bnda mudah..
Ingat cm nk couple ker..
Byk lg korg kne lalui..terokai dlu alam dunia ni puas2..
Very fun ok kalo korg btul2 dalami..
Xyah nk pk2 bab kawin lg..
But,stdy adalah bnda paling pnting..
Kawin2 nati leh pk blik..

Mood : jelez baca status bdk2 skola yg nk kawin!

ok..bye.. ^_*





SELAMAT HARI ABAH!

Assalamualaikum.
Hari ni ari bapa..
So Cik anis amek kesempatan utk ucapkan SELAMAT HARI BAPA KEPADA ABAH , ABU HASAN..
B4 ni Cik Anis xprnah nk cite psl ABAH Cik Anis..
Ari ni Cik Anis wt kn surat ni khas utk ABAH Cik Anis..



Dear my Lovely ABAH,
Terima kasih atas segalanya yg Abah dh berikan kepada kami adik beradik..byk benda Abah dh ajarkan kami semua..termasuk mengajar kami semua pandai sembahyang,baca Al-quran dan beri tnjuk ajar tentang agama sejak kami kcik lagi..

Dulu Abah sgt garang..skrg pn garang jgak tp xde la segarang dlu..bila smua dh bsar,masing2 cuba wt haluan sendiri tapi Abah tetap ada dengan kami adik beradik..Even kami smua jauh di mata, tp Abah tetap nk dekat dkat kami..Sbg cth yg dpt kami tgk,jarak Nabehan dgn kita..dh makin jauh tp Abah b’usaha nk dekatkan diri..

Trima kasih xt’hingga utk Abah..atas segala pengorbanan dan tnjuk ajar selama ni..Insyallah kami semua akan cuba jadi yg t’baik utk Abah..xkira la dlm bidang pelajaran @ p’kerjaan...


Yang Benar,
Anakmu yg selalu DEGIL...





Friday, June 17, 2011

M my Darling..

Assalamualaikum n gd morning..
Ari ni pg2 t’bau2 kebucukn M t’syg...
So,bwk dia g mandi n cuci2 ape yg patut...
Bagi dia mkn n minum byk2..biar dia mik gumuk n xlari dari umah dh

Tau x M ape?
Ha..meh nk cite ape itu M dan ape M dh wt kt Cik Anis slama smggu last week...
M adalah seekor ‘tikes jinak’ a.k.a HAMSTER...
Last week Cik anis t’paksa ‘b’pindah umah’ atas sbb2 family g holiday 
So pg2 buta Cik Anis bwk la si M ke tmpat keje..
Tp Cik anis tinggalkn dlm keta..
Nak jdikan cite,ptg ms blik Cik Anis tgk M dh LARI DARI UMAH...
Waaaaaa.....mna dia pegi..mesti dia sdang b’maharajalela dlm keta Cik Anis..
Smpai umah,cri2 la dgn atuk dlm enjin dpn tkut M hangus t’bakar..
Tp xjmpa...

After 1 week dia BERFOYA2 dlm keta,baru la M kuar dr tmpat p’smbunyian dia
Nsib time dia kuar bukan time Cik Anis drive..kalo x,melompat kot..
Skrg M d’kawal rapi oleh Dawai2 supaya xlari lg dr umah..

Ok adik2..2 cite utk ari ni..jmpa lagi nati..
Bubbyeee...




Thursday, June 2, 2011

Bangga Jadi Rakyat Malaysia

Assalamualaikum..
Cik anis harap smua kwn2 blogger shat2 n hepi dgn life msing2..
Ok..topik ari ni ik anis nk cite psl ‘KEBANGGAAN MENJADI RAKYAT MALAYSIA
Wah..dh cm tajuk esei karangan plak..hahah
Bukan apa..cik anis tibe2 trasa cm nk tulis bnda ni..
Slpas byk pkra yg dilalui skrg..

1st,pg td Cik anis da bca 1 blog (xperlu la nk mention)..
Apa yg d’tulis n dia mengaku something yg leh aibkan diri dia sndir..
Sbgai rakyat malaysia yg beragama islam,bnda t’sbut xperlu la nk d’hebohkan..
Cik anis sendiri pn lum tentu baik..
Tp lps bca entry dia..zuppppp..t’pk smehting..
Cmni ker nk kte BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA..

2nd..cuba kita tgk keadaan sekeliling kita skrg..
Rmai antara kita lebih membanggakan negara luar..
Memuji dan membandingkan negara kita dengan negara luar..
Mereka tidak sedar ker dan rs syukur dg keadaan di MALAYSIA..
Ada jugak yg xabis2 byk membandingkan negara kita dengan negara lebih maju..
Tp mereka sendiri xsdar,bahawa disebabkan negara kita ni la dia leh hdup dengan aman dan kekal hdup smpai skrg..

Aish..tbe2 t’pnjang plak entry kali ni..
Dh mcm nk wt krangan 360 patahperkataan dh ni..hahaha..

At least Cik anis dpt luahkan kt cni apa yg Cik anis rasa..
Cik anis bangga tinggal di MALAYSIA..
Utk sapa2 yg lebih agungkan Negara len,pk2 kn la..
Maaf kalo ade yg trasa..
Cik anis xt’niat pn nk mengata @ ditujukan kpd sape..

LOT OF LOVE n BIG HUG...