♥♥ THANX COZ SUDI MENINGGALKAN JEJAK KAMO KAT SINI..♥♥

Followers

Monday, August 29, 2011

SELAMAT HARI RAYA 2011

Assalamualaikum..

Alhamdulilah..selesai sudah puasa kita utk thn nie..dan alhamdulilah Cik anis dapat puasa penuh..xyah pk2 nk ganti puasa..hihihi

So,di sini Cik Anis amek kesempatan nk ucapakan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua pembaca2 blog Cik Anis xkira sape2 pn..Mintak ampun dan maaf if spnjang Cik anis menulis blog ni,Cik Anis ade t'kutuk or t'kasar bahasa kepada sapa2 yg terasa..maaf byk2..if ade hutang yg sikit2 halalkn ye..tp kalo rasa hutang Cik Anis ni byk,tlg gtau,leh Cik Anis bayarkan..

Tahun ni 1st time Cik Anis raya tanpa adik Cik Anis...serius rasa lain sikit..tp xpe..raya ke 3 insyallah,dia akan berada d'rumah..suasana raya agak lambat sikit la..huhuhu

Selamat mengemukkan badan kembali... :)







Saturday, August 27, 2011

Ramadan 6 : Jem paling xsyok!

Assalamualaikum..

Salam ramadan utk semua blogger2..hari ni kita dah puasa 27 hari..lg 2 hari saja lagi ramadan akan tinggalkan kita..hope tahun ni kita dah perbanyak amalan kita..

Bila dah nk menjelang raya,benda paling..paling...paling..paling.. xbest adalah jalan kt ALOQ STAQ JEM giler2..sana piiinnn..sini pooonnn..piiinpoonnnpinnpoooonn...sampai nk 'cium bontot keta..lagi teruk adalah hari nie..org2 jauh dah mula balik ke kampung halaman..

Dan benda paling heaven time2 cmni adalah lebih baik tido kat rumah daripada kuar sesakkn jalan jugak..apa pn xboleh..yg boleh hanya kurangkan pahala puasa dengan maki org sesuka hati..so,xnak kurangkan pahala,better dok rumah...

Selamat bershopping d'saat2 akhir ye... :)

daaaaa...


MOOD : TERIMA KASIH CHENTA ATAS TULISAN KERAMAT MU.. :)










Friday, August 26, 2011

Ramadan 5 : Soalan Hari Raya

Assalamualaikum...
hari ke 26 ramadan..juz tggal beberapa hari jer lagi kita nak sambut ari raya...Alhamdulilah,setakat sekarang,Cik Anis masih lagi mampu untuk puasa penuh..aminnn..

ok,bila sebut pasal HARI RAYA, Cik Anis terus SENTAP...dan paling Cik Anis xsuka bila time raya org WAJIB tanya :

" Anis,raya ni balik kampung kat mana? "
" Dah packing barang ke nak balik kampung? "

dan Cik Anis pun dengan bangga plus muka yg girang m'jawab :

" ANIS TAK ADA KAMPUNG LA! " (jerit smbil guling2 kat lantai)

tau x sbb apa..??? sbbnya nenek Cik Anis dok Taman..yg jarak hanya 15minit je.. 

Dan lpas 2 akan dgr balik ayat balas dari org b'tanya :

" Ish, xkool la Anis..xdpat nk rasa suasana ari raya "

Pelisshh la..dh 24tahun Cik Anis b'raya jarak dekat ni..tp still rs meriah..dan bg Cik Anis dh cukup KOOL..xyah nk pening2 pk bab trafik jem nak balik kampung..

ok..nati akan d'update lagi tentang raya...

Salam Ramadan utk semua.. :)





MOOD : PERLU KE CHENTA HATI TERUS MENGHITUNG DETIK JAM BERGERAK..





Friday, August 19, 2011

Ramadan 4 : Lelaki kacak di mata perempuan.. :)

Assalamualaikum..

Hari nie dh 19ramadan..dh 19 hari kita b'puasa..dh byk ke amalan yg kita wt..msih lum t'lambat utk kita wt amal ibadah.. :)

Cik Anis lum tinggal puasa lg utk ms ini..amiinn..mudah-mudahan kan trus kekal smpai hbis ramadan..bila nk cite bab tinggal puasa ni kn,trus Cik Anis t'ingt time muda2 dlu ( eh,dh tua ke skrg..hahah)..bg prmpuan yg dh baligh,tggl puasa adalah NORMAL...tp kalo laki yg dh baligh tggl puasa tanpa sbb yg kukuh adalah ABNORMAL..pelisshh la lelaki2 kacak diluar sana..korg tau x,korg xnmpk macho pn kalo xpuasa..tp if korg puasa dgn penuh,korg kn nmpak gagah p'kasa..tp Cik Anis tgk skrg,t'msuk kwn laki Cik Anis sndiri,still leh jdi kn bnda 2 sbgai bahan gurauan..dah la xpuasa,ps2 siap nk amek order lg kt Cik Anis..Come on la..dh bsar pnjg kot..kalo dh kawin,ank dh leh dpt 3..tp prngai still xubah2..tlg b'ubah yer wahai laki2 yg kacak supaya nmpk lagi gagah perkasa..

b4 Cik Anis end up utk ari ni,Cik Anis harap smua p'baca2 blog Cik Anis dpt m'jalani ibadah puasa sepenuhnya..JANGAN PONTENG2 PUASA yer...



BIG HUG AND SALAM RAMADAN..







Thursday, August 11, 2011

Ramadan 3 : Hadiah d'bulan Ramadan



Assalamualaikum..
Apa kabaq smua kwn2 blogger n stalker t’syg?hrap smua dlm kdaan shat slalu..
Hari ni besday my lovely MAMA..so,Cik Anis amek ksmpatan kat sin ink wish HEPI BESDAY MAMA..even mama xbaca tp Cik Anis ttp nk wish jgak..semoga mama dapat melalui life yg hepi bersama2 famly kita smua..dan semoga d’kurniakan kesihatan yg baik...


Last but not least,dlm spnjang bln Ramadan ni,Cik Anis dh dgr hampir 8 org kwn Cik Anis tgh lalui 1 lg fasa iaitu menghitung hari utk m’jadi ibu..tahniah utk korg..ade yg dh nk smpai due,ade yg bru dpt berita gembira 2 n ade yg dh slamat m’jadi ibu..best kn bila dh smpai ke fasa 2...kepada kwn t’syg Cik Anis,dlm bulan mulia ni Cik Anis sntiasa doa kn dia utk lalui fasa 2 jgak.. amiiiinnn..big hug 4 u...

Untuk diri Cik Anis, fasa 1 pun lum lpas lg..xleh la nk pk fasa 2 la..hahaha.. (ouccchhh..pelllissshh.. )

Ok..take care n salam Ramadan dari, CIK ANIS.. ^____^





MOOD : AK SAYANG KAU LA!








Wednesday, August 10, 2011

Ramadan 2 : Lapaq...lapaq..lapaq

Assalamualaikum n salam ramadan..

halooo..cmna pose korg ari ni..still on or dh off..hrap2 still pnuh ye..Alhamdulilah..ari ni dh msuk ari ke 10 b'puasa..kita msih lagi mmpu menikmati nikmat d bln yg mulia nie..

tp korg prnah x rs spt 1 ari korg rs cm lapar giler..tgk air sejuk pn dh rs cm sdap..haaa..4 sure prnah rs kn..kalo tnya Cik Anis,jwpan jujur msti la prnah..lalu dkat water cooler kt ofis pn dh rs cam,wahhh..sdap nyer air sjuk 2.. (eeeuuww..peelliissh..)

Ps2 nk jd lapar plak bila dok kt ofis msg2 wt p'hmpunan d'pg2 hari..n topik yg WAJIB d'bincangkan

"Semalam sahur msak ape"
"eh,cik senah b'buka smlm mkn x ayam golek 2"
"ptg ni nk g bzar la kt taman toing2..c2 kuih donut dia sedap"

wuhuuuu..smua dok cite bab mkn..ps2 tkar2 menu..bkak internet,tgk resepi ayam golek..kek buah..puding caremal..b'serta dgn gmbar2..(mula la telan air liur..gluppp..)..kalo chat dgn kwn2 pn,topik yg Cik Anis suka tnya "Weh,ang nk mkn apa ptg ni"...bleerrgghh..rs cm topik utama adalah mkn..dan ia leh m'buatkan sesiapa sje telan air liur tanda LAPAR...

sabar...sabar...sabar..xlama dh pn nk puasa ni..2 tanda nya nk uji keimanan kita..hope utk thn ni akan b'puasa penuh..

ok..selamat berpuasa..BIG HUG...



MOOD : INGIN KEMBALI SENYUM SEDIA KALA..BIARKAN SENYUMAN INI KEKAL..








Sunday, August 7, 2011

KATA 275

kadang-kadang manusia xpernah nk b'syukur dgn apa mereka miliki..walau utk seketika,mereka tetap alpa..mencari sesuatu yg sntiasa menhiburkan hati mereka..masih nampak yg jauh dan sukar dicapai..yg sejengkal ini hanya dipandang ekor mata...

Diam memikir...

tiap pemberian xakan kekal lama kerana ia belum tentu kn jadi milik kita selama nya...bermain dengan emosi tanpa mengira waktu..sentap menyentap menjadi sebati dalam kehidupan..padahal benda itu belum pasti untuk mendampingi...

keluhan kecil terkeluar..

itu lah manusia..makin didekati makin cair..makin ditimbangi makin naik berat..tanpa megira yang mna asli dan yang mna ingin dijadikan permainan..masih mahu bermain dengan silang kata dunia..

diam..dan terus berdiam....




MOOD : ANDAI KATA DIA TAKDIR DAN JODOH KU,KAU DEKATKAN LAH KAMI...







Friday, August 5, 2011

Bisikan Hati

Tiap Manusia d'kurniakan 1 Hati..
tp utk siapa hati itu,kita belum pasti..

utk para lelaki,sering mengucapkan kpd perempuan dia cintai,kamu lah tulang rusuk ku..
tp smpai bila perempuan itu akan jd tulang rusuknya?
Hanya lelaki mempunyai jwpan..

Hati dan perasaan bukan utk di sebarkan utk semua insan..
Tapi perlu d'sebarkan dlm diri org yg ikhlas menerima kita..




MOOD : Degupan jantung sang chenta masih bercelaru..apa dibuat masih tak kena..mengadap 
jendela smbil menghitung waktu!





Ramadan 1 : Imbau Kenangan

Assalamualaikum...

Alhamdulilah..ari ni dh masuk ari ke 5 puasa n insyallah mlm ni mlm ke 6 kita semua smbhyg terawih..bg diri cik anis, alhamdulilah masih lagi b'tahan tanpa 'Miss' lg...huhuhu
Cik Anis rs puasa thn ni byk bg ktengan utk diri Cik Anis..xkira dari segi ibadah,puasa atau kehidupan..tp masih byk lg yg Cik Anis perlu lalui..lum tentu akan kekal smpai pnghujung..Hope akan kekal la spnjang b'puasa..amiiinn.. :)

Oh ya,bila puasa2 ni dh set dlm mind..automatik kn remind balik time puasa masa kt Arau..xspcialy time part 1..1st time jauh dgn fmly (jauh la sgt kn arau n alor star.. -_-  ..) n 1st dok asrama..ada ari smpai family dtg bwk bkul mknan b'buka skali.. (da best memory)..tgh2 mlm g amek makanan utk sahur kt dining..(even lauk xsdap tp kna mkn gak utk sahur)...bkak puasa plak 4 sure rmai2 dgn akak2 senior..

2 baru part 1...yg pling meriah ms dgn bdk2 Teja..siap bwk periuk nsi lg..even Cik Anis xjoin dorg utk bgn awl2 pg,wt time table sape nyer turn nk kne msak,senarai menu ape nk msk..tp bila tgk dorg cm 2,rs cm best jer dpt sahur rmai2 dgn kwn..

Ouchhh.. i miss Arau..rndu suasana puasa kt sana..rindu nk kna makan bajet2 coz duit poket xcukup..ps2 rindu kalo time 'ABC' (Allah Bagi Cuti..utk prmpuan sja ye..),ada plak kwn yg 'ABC',dpt mkn tgh ari sama2..rindu nk g Bazar..rindu jln kaki kuar g mkn rmai2..rindu nk g solat terwih sama2..semua ttg memories lps,wt Cik Anis rindu sgt coz bnda 2 xkn b'ulang lg dh..

Alamak,dh jd karangan 350 ptahp'ktaan..nati akan d'update lagi..

with love n salam ramadan...

Monday, August 1, 2011

SALAM RAMADHAN

Assalamualaikum...

D’sini Cik Anis nk ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN kepada semua kwn2 sekolah,university,tempat keja,blogger2 n stalker2 yang b’agama islam..

D’harap puasa thn ni akan lebih b’makna..dan paling harap dapat PUASA PENUH dan TERAWIH PENUH...




MOOD : TANDA D’KALENDER MASIH JAUH..MENANTI SESUATU YANG MASIH T’AWANG2..